Gjeddefiske på isen!


Hvordan fiske gjedde på isen? Ute etter den store gjedda? prøv ismeite! 

Gjeddefiske på isen kan gi deg mange uforglemmelig øyeblikk og ikke minst stor fisk. Her har du noen tips om hvordan du skal gå frem for og finne plasser og valg av utstyr.

  • Ismeite på isen kan gi deg mange morsomme øyeblikk, her bruker jeg ofte fler stenger samtidig med nappvarslere og 1 meters stang med multiplikatorsnelle.
  • Agn: Her blir det brukt masse forskjellig, jeg går ofte etter abbor og mort som mitt førstevalg av agn. Det er for det er i gjeddas matkjede fra før og et naturlig agn.
  • Plassering: Jeg pleier ofte og bruke google maps for og søke litt rundt etter grunner som knekker på nye plasser. Isen kan gi deg mange nye plasser som er utligjengelig på sommeren og det kan være sikkelig hot spots! Jeg fisker oftest langs sivkanter og i knekken til dypere vann. Prøver som regel et par stenger høyt i vannet og noen ved bunn.
  • Utstyr: Som sakt bruker jeg 1 meters stenger med multiplikatorsnelle. Nappvarslere og stativ så jeg har full kontroll på hvor det først skjer noe! Riggen jeg bruker til ismeite er som oftest et glidende søkke med en fortom og treblekrok i enden. Jeg personlig liker best og bruke kun 1 treblekrok da den andre fort kan sette seg fast under iskanten.
Her finner du alt det du trenger til ismeite etter gjedde!